Paypal nedir, nasil hesap acarim?

Paypal'i kac gun once anlaticaktim aslinda size. Ama Amerika'da yasadigim icin Turkiye'de islemlerin ayni olup olmadigindan emin degildim. Saogolsun hafta sonu Sesiber'le telefonda gorusme firsati bulabildim. Hemencecik benim sorularimi yanitladi. Eger yanlis yazdigim birsey olursa kendisi duzeltecek.

Paypal aslinda ebay'in bir yan kurulusu ve internette guvenli bir sekilde para transferi yapmaniza yardimci oluyor.  Dikkat etmeniz gereken bir kac noktaya baslamadan once deginmek istiyorum.

1.Hesap acarken kullandiginiz butun bilgileri mutlaka bir yere kaydedin. Cunku bilgilerinizi unutursaniz ve hesabi acarken kullandiginiz kredi kartinin numarasi degisirse, adresiniz degisirseniz Paypal'daki bilgilerinize bir kere daha ulasabilmek cok ama cok zor.

2.Tum islemleriniz, para gonderme alma vs. tamamen e-mail adresiniz uzerinden oluyor. Mutlaka esas mail adresinizi verin, eger e-mail adresiniz degisirse paypal bilgilerinizi hemen duzeltmeyi unutmayin.

3.Paypal hesabiniza girmek icin link veren bir e-mail alirsaniz BU LINKI ACIN AMA BILGILERINIZI SAKIN GIRMEYIN! Ayni paypal sayfasi gibi sahte bir web sayfasinda ara gorunum olusturup sizin bilgilerinizi caliyor olabilirler. Actiginiz linkin www.paypal.com/...... seklinde olmasi gerekiyor. Eger bambaska bir yere sizi yonlendiriyorsa link sayfasini kapatip bu maili lutfen aynen spoof@paypal.com adresine gonderip maillerinizden siliniz.

Eger dalginliginiza geldi ve hesabiniza girmeye calistiniz. En kisa surede hesabiniza girip sifrenizi degistirin ve bir muddet para islemlerini takip edin. Gerekirse Paypal'la gorusun

2 comments:

inanirsakolurbence said...

Paypal hesabı açarken Premier hesabı mı seçmek gerekiyor?

Nil said...

Eger satis yapmayi dusunuyorsaniz evet...

 

blogger templates | Make Money Online