Internette Satis icin ne kadar sermaye gerekir?

Bugun sizlere Paypal'da ve Etsy'de hesap acmayi anlatacaktim ama son dakikada bu is icin sermaye konusunun sira itibariyle daha onemli oldugunu dusunup bu konuya deginmek istedim.

Genel itibariyle siz:
1. Profesyonelce calisiyor olabilirsiniz,
2. Hali hazirda mevcut bir satis sistemini olabilir veya
3. Kendi ev butcenizden faydalanarak yaptiginiz urunleri satmak istiyor olabilirsiniz.

Birinci ve ikinci asamaya giriyorsaniz zaten sermaye yapiniz hakkindaki tum calismalari yapmissinizdir. Bu konuyu ben ozellikle ilk defa satis yapacak arkadaslar icin detayli aciklama geregi duyuyorum.

Dun hatirlarsaniz satis yapacaginiz urunu nasil secmeliyiz kisaca deginmistik. Peki bu dukkanlari acmanin size maliyeti ne olucak?

Bu konuda benim size en buyuk tavsiyem KESINLIKLE DUKKAN MASRAF VE EV MASRAFLARINI BIRBIRINDEN AYRI TUTMANIZ!

Etsy'de dukkan acmaniz icin oncelikle Paypal hesabinizin olmasi gerekiyor. Bunun icinde bir banka hesabinizin ve bir kredi kartinizin olmasi gerekiyor. Lutfen sadece ama sadece bu isler icin ayri birer hesap acip, cok dusuk limitli bir kredi karti alin. Eger Amerika'da iseniz bir checking account acip, ayni hesabin debit kartini kredi karti bilgisi olarak hem Paypal, hemde Etsy'e veriniz.

Internetteki dukkanlarin tam olarak oturmasi (uzerinde ciddi ciddi calisiyorsaniz) yaklasik 1 yili buluyor. Belki yaptiginiz urunler satilmayacak, belki baska bir urun cesidine geciceksiniz. O yuzden ilk sermayenizi cok yuksek tutmamaniz en mantikli hareket olucaktir. Bu durumda en fazla $100.00 yetipte articaktir bile. Bu parayi ilk basta hemen harcamayacagiz da zaten.

Evinizdeki artik dantel ipleri, yunler, dugmeler, kumaslar bile sizin sermayeniz sayilir. Mesela az kalmis ipleriniz mi var hemen cicek motifler yapin malzeme (supply) olarak satin, yuz silmek icin yuvarlaklar orun, bulasik bezleri orun vs.

Ilk baslarda sermayenizi dukkana urun eklemek icin ve gerekli uyelik ucretleri icin odeyeceksiniz. Yaptiginiz satislarin parasina ellemeyip Paypal'da birakirsaniz dukkaninizin yavasta olsa kendisini dondurecegini goreceksiniz.

Kesinlikle elinizdeki sermayeden fazla para harcayip malzemeye almayin, yoksa hem eviniz malzeme dolacaktir hemde nakit akisiniz azalicak ve bu durumda zarar bile edebilirsiniz.

Hepinize huzurlu, mutlu gunler diliyorum. Sorulariniz olursa lutfen yorum kisminda yaziniz. Cevaplari bu yazimin en altina ekleyecegim.
 

blogger templates | Make Money Online