Etsy nedir?

Etsy, el yapimi urunlerinizi satabileceginiz sosyal-ticari bir olusumdur. Amerika'da satilan urunlerin cogunun ithal olmasi ve iclerinde el yapimi urunler olmamasi sebebiyle El Urunu ihtiyacinin kapatilmasinda cok buyuk bir yere sahiptir.



SORU : Bende Etsy'de satis yapmak istiyorum! Neler satabilirim? 
Etsy'de 3 cesit urun satabilirsiniz:
1. Kendi dizayn ve el urunlerinizi
2. 20 yildan eski antika urunleri
3. Malzeme

SORU : Etsy'de kendim yapmadan , aldigim herhangi bir seyi satabilirmiyim?
Eger sattiginiz urun 20 yildan eskiyse veya malzemeyse alip satis yapabilirsiniz. Bu durumda antikalarin ilk kategorisi "VINTAGE" , malzemelerinkinin "SUPPLIES" olma zorunlulugu vardir.

Herhangi bir el urununu alip satamazsiniz. Mesela baska birisine yelek ordurup handmade olarak satmaniz durumunda Etsy'nin bu konudaki kurallari geregince bir ihtar alir ve arkasindan dukkaninizin kapatilmasina kadar gidebilir.



SORU: Yapacagim el urunlerimin modelleri ile ilgili bir kisitlama var mi?
Oncelikle yapacaginiz modelleri herhangi bir model kitabindan (burda gibi) aldiysaniz yapabilirsiniz. Cunku bu tur dergiler dizayn sahibine telif hakki icin odeme yapmaktadir. Ama Etsy'de, herhangi bir blogda, televizyonda gordugunuz bir modelin aynisini yada benzerini yapmak o urunun telifinin kime ait oldugunu bilmedigimiz icin yanlis olucaktir, Ozellikle Etsy gibi bir ortamda o urunu dizayn eden kisi biliniyorsa ve sizin bu urunu taklit ettiginiz anlasilirsa bu hic karsilanmamakta ve dukkaniniz Etsy'e bildirilmektedir. Eger kullandiginiz urunun hakki belli bir firmaya aitse avukatlar araciligiyla urununuz dukkaninizsan tamamen kaldirilabilir.

2 comments:

3prenses said...

öncelkle çok teşekkürler.tam etsy de dükkan açmak isteyip ama nasıl olacağını bilmediğimden kıvranıp dururken buldum sizi.adım adım izleyip yapmaya çalışacağım.teşekkürler.

emel78 said...

etsy hesabımı nasıl iptal edebilirim?

 

blogger templates | Make Money Online